"See, kui meie juhtivad ametnikud ei soovi tõtt rääkida, on iseenesest väga suur probleem. Juhatuses püüdis ta jätta muljet, et tegemist on mingite sümboolsete paberitega, mis kaovad iseenesest ära, erakonnale kohustusi toomata," ütles Simson, kelle sõnul oli erakonna esimees Edgar Savisaar rahul sellega, mida Toobal ja Loone juhatuses rääkisid, vahendasi ERR Uudised.

"Mina lähtusin sellest, mida härra Paavo Pettai oli mulle öelnud ja härra Paavo Pettai on mulle ka praegu öelnud, eelmise nädala seisuga, et garantiikirjad on tema juures šeifis," lisas Simson.

Loone sõnul vahendas tema viimati juhatusele vaid Pettai öeldut ja tal polnud põhjust selles kahelda.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles hommikul ERR-ile, et Loone peab erakonna juhatuses kõne all olevatest asjadest peatselt aru andma.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et Keskerakonnale on seoses Paavo Pettaile antud garantiikirjadega esitatud hagi 730 000 euro suuruse nõudega, millel erakonna kinnitusel ei ole alust. Kohus on juba pannud Keskerakonna Toompeal asuva peakontori kinnistu Paavo Pettai firmale antud garantiikirjade tõttu hüpoteegi alla. Pettai andis nõudmise sisse juba juulis.