„Eraldades Kreekale järjekordse abipaketi, julgustame me neid sisuliselt sama rada mööda jätkama. Kreeka ei ole võimeline iseseisvalt oma laene teenindama. Leian, et meist on väga kergekäeline minna Eesti ja teiste euroala riikide maksumaksjate rahaga Kreeka laene käendama. Ka IMF tunnistab, et ilma laene restruktureerimata ja võlaleevendusi tegemata, ei ole Kreekal võimalik jalgele tõusta. See aga tähendab meie inimeste raha korstnasse kirjutamist,“ sõnas rahanduskomisjoni liige Kadri Simson.

Simsoni sõnul on uue abipaketi puhul hämmastama panevaks asjaoluks see, et veel eile ei osanud ükski rahandusministeeriumi esindaja öelda, millal peaks Kreeka uut laenu tagasi maksma hakkama. Saadiku hinnangul on Kreeka Euroopa solidaarsust aastate jooksul üsna nahaalsel kombel ära kasutanud, lubatud reforme tehtud pole ning koostööd Euroopa Liiduga tehakse vaid viimases hädas.

„Kreeka kolmas abipakett on justkui kahe varasema eksimuse järjekordne kulukas kinnimätsimine. Uute laenudega käendatakse osaliselt ka eelnevaid abipakette, milles Eesti polnud osalinegi. On selge, et eelnevad toetused on olnud viga ja lootus oma raha tagasi saada on sisuliselt olematu. Me jätkame raha põhjatusse auku loopimist ning Keskerakond ei saa sellega nõustuda,“ lõpetas Kadri Simson.

Riigikogu täiskogu arutab täna toimuval erakorralisel istungil Kreeka kolmanda abipaketi küsimust.