"Keskerakonna fraktsioonil on häbi, et Ergma oma seitsmendal ametisoleku aastal ei ole kursis riigieelarve menetlemise seadusega," ütles Simson. "Seadus ei luba teha opositsioonil ühtegi muudatusettepanekut, mis halvendaks riigieelarve tasakaalu."

Simson ütles, et Keskerakonna fraktsioon ootab riigikogu esimehelt opositsiooni põhjendamatu halvustamise asemel arusaamist Riigikogu tööst ja seadustest.

Ergma: venitamistaktika eesmärk on arusaamatu

"Loomulikult opositsioon võib kasutada sellist venitamistaktikat, kuid ta peaks seda tegema niimoodi, et inimesed saaksid aru, milleks seda tehakse," ütles Ene Ergma "Aktuaalsele kaamerale". Ta nentis, et Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul tahetakse sellega peatada üleüldine hinnatõus, kuid muudatusettepanekutes pole Ergma hinnangul mingit seost hinnatõusuga.

"Sest muudatusettepanekud ühest küljest on lihtsalt riigi kulude suurendamine ja teiselt poolt riigi tulude vähendamine," ütles Ergma, kelle sõnul ei suuda ta aru saada, kuidas saavad need ettepanekud mõjutada hinnatõusu.