ETV saates "Hommik Anuga" küsis saatejuht Anu Välba Kadri Simsonilt, miks ta ei lahku parteist, mille esimees on tema kohta viimastel nädalatel mitmeid kordi väga halvasti öelnud. "Ma olen 20 aastat panustanud Keskerakonda, kui mina ära tulen, siis kelle kätte see erakond jääb? Edgar Savisaare ja inimeste kätte, kes teda ümbritsevad? Ma arvan, et Keskerakond on rohkemat väärt. Ja inimesed, kes mind toetavad, arvavad ka, et Keskerakond ei ole lootusetu juhtum," vastas Simson.

Simson tunnistas, et Savisaare poolt tema aadressil välja öeldu teeb küll haiget, aga samas oli ta selleks ette valmistatud. "Kui ma käisin temaga rääkimas, miks ma kandideerin /---/, siis ta ütles, et see kindlasti ei saa olema sõbralik käsikäes kõndimine kongressi suunas. Tema annab lahingu, ja selleks, et oma hääli kaitsta, peab ta minema inetuks," kirjeldas Simson.

Simson nentis, et Savisaare kohale kerkinud korruptsioonikahtlustus ei ole erakonnas suhtumist temasse muutnud, küll aga on seda teinud see, mida Savisaar ise teeb. "Mida kiuslikumaks ta muutub, seda rohkem teeb ta endale kahju," nentis Simson ja lisas "eks ta alati on olnud jonnakas ja päikesepoissi pole ta kunagi etendanud."

Simson märkis, et Savisaar ei ole samas mingi müütiline olend ja temas on täiesti haavatavaid inimlikke jooni. "Mul on kahju, et ta on läinud mõnes väljaütlemises kibedaks, ja ma arvan, et ta ise kibedalt kahetseb neid väljaütlemisi," arvas Simson.