"Ma saan aru, et neil on selline plaan, et tulumaksuvabastus alla 500-eurose palga puhul kaob kohe ära, kui hakkad teenima 501 eurot. Sellisena meenutab see nõukogudeaegset tulumaksu ja on märksa ebaõiglasem kui Keskerakonna välja pakutud lääneeuroopalik tulumaksusüsteem, kus kõrgemasse palgaastmesse jõudmisega nii ränka maksutõusu ei tule," kommenteeris Simson.

Ta möönis, et tervitab laias laastus vägagi üleskutset tõsta tulumaksuvaba miinimumi märksa jõulisemalt. "Opositsiooni kukkudes hakkab ka IRL aru saama, et viimastel aastatel on madalapalgaliste inimeste makuskoormust üle jõu tõstetud. Aga samas on IRL ise just korduvalt hääletanud selle poolt, et tõstetaks käibemaksu ja aktsiise, mis ongi need maksud, mis väiksemat palka teenivatele kõige valusamalt mõjuvad," sõnas ta.

Simson hindas, et selline tulumakusvabastus võib riigieelarvest välja viia 120 miljonit eurot. "Neil peab olema ka plaani teine osa, mis ütleb, milliseid makse tõstetakse - meil kärpekohti majanduses väga ei ole. Kui tarbimismakse tõsta, siis ei too see leevendust, sest ühe käega antakse ja teisega võetakse," tõdes ta.

"IRLil on plaanis kuskil mingi suur maksutõus või mingist valdkonnast raha ära võtmine - näiteks siseturvalisus, haridus, sotsiaalvaldkond," pakkus Simson vastuseks küsimusele, kuidas kavatseb IRL nii ulatuslikku tulumaksuvabastust kombineerida oma teise välja hüütud lubadusega tõsta riigikaitse kulutusi 0,5% võrra.

Eile otsustati IRLi rahvakogul, et erakond võtab järgmistele valimistele vastu minnes oma programmi üheks oluliseks alustalaks tulumaksuvabastuse väiksemalt kui 500-euroselt palgalt.