Simson avaldas kirjas kahetsust, et peaminister ei leidnud aega, et kohtuda suurima opositsioonierakonnaga arutamaks valitsuse poolt sisse antud maksupaketi teemadel. "Senine hea tava on näinud ette, et kui valitsuse liikme poole pöördub seadusandja esindaja, siis minister leiab kohtumiseks vajaliku aja. Eeldasime, et nädalase perioodi jooksul leiab ka peaminister oma tihedas graafikus hea tahtmise juures 60 minutit, et kohtuda suurima opositsioonierakonnaga. Mul on väga kahju, et Teie ei leidnud seda aega, et arutada Eesti inimestele muret tekitaval teemal. Empaatiavõime oma inimestest arusaamiseks on väga oluline hea peaministri omadus," märkis Simson.

Keskfraktsiooni juhi hinnangul halvendab valitsuse poolt menetlusse antud maksupakett selgelt inimeste heaolu ning soodustab üleüldist hinnatõusu. "Sotsiaalmaksu vähendamine toob kaasa lisaks eelarve tulude kokku kuivamisele ka ravijärjekordade pikenemise ning arstiabi kättesaadavuse halvenemise," nendib Simson.

"Kindlasti ei olnud meie eesmärk Teile iga hinnaga umbusaldust avaldada ning me oleme alati olnud konstruktiivne opositsioon. Nii ka seekord – meil ei ole valmis tehtud tuhandeid muudatusettepanekuid, et ööistungeid korraldada. Kuid jäikus ja teerullipoliitika sunnib ka opositsiooni kõvemaid võtteid kasutama," kirjutab opositsioonierakonna poliitik.

Simson meenutab, et lisaks tuhandetele Eestimaa inimestele, kes mai alguses avaldasid meelt kütuseaktsiisi tõusu vastu, on valitsuskoalitsiooni poolt kavandatavatele maksumuudatustele oma vastuseisu avaldanud ka mitmed liidud. "Näiteks on majutusettevõtete käibemaksu tõstmise vastu olnud Eesti Turismifirmade Liit, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Pärnumaa turismiettevõtjad ning paljud teised. Eesti Õliühingu kinnitusel oleks Eestis pärast kütuseaktsiisi tõusu kalleim kütus Baltikumis ning astuksime kandadele isegi Soomele. Eesti Haigekassa hinnangul kahjustab aga samuti kobareelnõus sees olev ravikindlustusmakse ühe protsendiline langetamine selgelt meie arstiabi kättesaadavust."

"Demokraatlik riigikord näeb ette, et valitsus võtab arvesse ettevõtjate muret ja ka rahva meelsuse, mis sel korral on selgelt maksupaketi jõustumise vastu. Paraku pole seda tehtud ning taaskord on rakendatud teerullipoliitikat.

Rääkides Eestist, kui uuest Põhjamaast, võiks peaministri mõte peatuda ka sellel, miks ikkagi on Reformierakonna targal juhtimisel juhtunud nii, et kümned ja kümned tuhanded Eesti inimesed on olnud sunnitud, kas püsivalt või siis viieks tööpäevaks nädalas, Põhjamaadesse ümber asuma?

Kas põhjus pole just nimelt Reformierakonna juhtimisel aetud majanduspoliitikal, mis on hinnad tõstnud Lääne-Euroopa jõukamate riikide tasemele, kuid palgad on ankurdatud Ida-Euroopa tasemele?

Lugupeetud peaminister, Teie juhitava valitsuse planeeritav kütuseaktsiisi kasvatamine teeb meist veelgi kallima riigi ning kiirendab ennaktempos siit lahkuvate inimeste hulka. Teie endine majandusnõunik Ruta Arumäe pidi nõu andmiseks kasutama avalikku pöördumist, sest muul viisil Te arukaid soovitusi kuulda ei võtnud. Ruta Arumäe andis Teile soovituse loobuda plaanitud maksutõusust, sest energiahindade konkurentsivõimes ei hiilga Eesti juba praegugi. Elektrihinna šoki tagajärjel jäi Eesti majandus aastateks stagneeruma ning plaanitavad maksutõusud pigem süvendavad seisakut kui pakuvad uut hingamist Eesti majandusele.

Lugupeetud peaminister, ka valimistevahelisel ajal on arukas kuulda võtta oma riigi kodanike, ettevõtjate ja majandusekspertide arvamust. Loobuge plaanitud suuremahulisest maksutõusust!"