„Ruta Arumäe artiklist on kerge leida jooni ja märkusi, mida on tõenäoliselt tähele pannud tuhanded eestlased. Meie peaminister ei toimeta juba ammu suuremast plaanist lähtudes ning inimeste heaolu nimel. Puudub eesmärk, mille poole sammuda. Tundub koomiline, et reformi nime kandev erakond on saanud suurimaks Eesti arengu piduriks, tegutsetakse visioonita, aga samas tuimalt raiudes, et vaid nemad teavad õiget suunda. Valitsuse soov on hoida eelarve miinust ohjes ning ka sellega tundub neil raskusi olevat,“ sõnas riigikogu keskerakondlasest rahanduskomisjoni liige Kadri Simson.

Saadiku hinnangul pole Arumäe sõnades mingit põhjust kahelda. Tegemist on tugeva analüütikuga, kes end erasektoris tõestanud ning ka peaministri büroost lahkus omal soovil.

„Antud juhtum näitab veelkord, et vahevalitsuse otsused tuua ministriteks Anne Sulling ja Maris Lauri ning peaministri nõunikuks Ruta Arumäe, olid vaid mainekujunduslikud sammud. Sellega sooviti näidata, et noor valitsus on õpivõimeline. Täna näeme aga valitsuse tegelikku, ignorantset palet. Loodan, et konstruktiivne kriitika lõpetab valitsuse eneseimetluse,“ lõpetas Kadri Simson.