Miks just nüüd?

Mul pole head vastust, miks ma just tänases Postimehes oma looga välja tulin. Sama hästi võiks küsida, et miks ma seda ei teinud varem või miks ma seda üldse tegin. Minu arvates on Eestis aastaid liiga pikalt räägitud erakondade rahastamisest, kuid pole astutud ühtegi sammu, et seda süstematiseerida ja vähendada poliitilise korruptsoooni ohtu.

Kas peale sinu oli veel musta raha annetajaid, kes tegid raha nn valgeks?

Jah, neid inimesi on veel. Aga ajakirjandus peab ise nad nüüd välja uurima.

Ansip teadis?

Ei oska vastata. Probleem pole erakonnas tervikuna, vaid üksikutes inimestes.

Michal peaks tagasi astuma?

Ministrina on ta väga hästi hakkama saanud ja teinud väga õigeid asju. Aga tema pea kohal on oht, et ühel hetkel tuleb mõni inimene ja tuletab talle nn musti annetusi meelde, mis teeb Michalist manipuleeritava ministri. Seda ma ei soovi. Michal peaks tunnistama, et jah, musti annetusi on olnud, ta peaks nimetama neid inimesi, kellelt on see raha saadud ja lubama, et enam nii ei tehta.

Ma loodan, et mu artikkel muudab midagi. Et erakondade rahastamisega hakatakse aktiivselt tegelema ja Eestis välistataks poliitiline korruptsioon. Eesti poliitikas on käimas põlvkonnavahetus ja ma ei taha, et uus põlvkond näebki neid võtteid, kuidas kunagi on parteisid rahastatud ning arvab, et teisiti ei saagi. Saab küll.