Meikar ütles usutluses ETV saatele „Pealtnägija“, et siiamaani on tema kõige suurem üllatus see, et partei struktuur on nii tugev. „Suletud struktuurides on alati nii, et sa arvadki, et nii ongi õige. Ja minu üllatus on see, et selle poole aasta jooksul on tegelikult väga vähe murdunud,“ rääkis ta.

Meikari sõnul tuleb eristada kolme erinevat teemat ja lahendust. Nendeks on varjatud annetamine, kus tuleb rahvale selgelt öelda, kust see raha tuli. Teiseks valetamisskandaal, mille puhul näeb ta lahendusena siirast vabandamist, mille järel tuleb loota, et ehk ühiskond annab andeks. Kolmandaks on tema sõnul vajadus muuta seadusi.

Meikari sõnul tuleb eristada lojaalsust demokraatiale ja lojaalsust parteile. „Peaminister näitas selgelt välja, millist lojaalust ta oluliseks peab,“ sõnas Meikar.

Meikari hinnangul on väga suur oht, et parteid vaatavad ikka vertikaalselt ühe grupi ainuõiget teed ja igaüks, kes julgeb selles kahelda, on reetur ja mitte ainult parteireetur vaid ka riigireetur. Viimasega mõtles Meikar Jürgen Ligi öeldut, milles Ligi pidas Meikari tegevust korvamatuks kahjuks ja riiklikuks kuriteoks.

Meikari sõnul ei tohiks sellist retoorikat olla 21. sajandi Eestis, vahendavad ERR uudised.

Meikari sõnul kasutas Reformierakond skandaali summutamiseks väga vana võtet - alguses eitamine, sõnumitooja materdamine ja lisateemade sissetoomine."Reformierakonnale oli ilmselt üllatus, et avalikkus ei uskunud neid,“ sõnas Meikar.

Sellele vaatamata on tema sõnul praegu toimumas avalikkuse keemiaravi. Küsimus on tema sõnul selles, kas on neid, kes on valmis muutuma. „Kuni poliitikud arvavad, et poliitika peabki olema räpane, ei muutu midagi,“ kõneles Meikar ja ütles, et tema hinnangul ei ole avalikkus leppinud sellega, et poliitika ongi räpane.