"Palun Eesti Reformierakonna aukohtul anda hinnang erakonna Otepää piirkonna kohaliku vallavalitsusse ja volikokku kuuluvate isikute tegevusele. Kui aukohus nõustub, et nende isikute tegevus on läinud vastuollu erakonna väärtuste ja/või põhikirjaga ja/või kahjustanud erakonna mainet, palun aukohtul teha erakonna juhatusele ettepanek vastuollu läinud liikmed erakonnast välja arvata," kirjutab Meikar oma 7. detsembril esitatud avalduses aukohtule.

"Üleriigilises meedias on leidnud palju kajastamist Pühajärve põhikooli sulgemise kaasus. Reformierakondlaste poolt juhitud Otepää võimuorganid on otseselt ja üheselt selle taga, et kooli sulgemise otsus tehti ilma sisulisi põhjendusi esitamata, kohalikku kogukonda kaasamata ning nn “teerulli” poliitikat kasutades."

Meikar lisab oma avalduses, et on veendunud sellest, et Aivar Nigoli juhitud kohaliku erakonna piirkond on oma tegevusega juba kahjustanud Eesti Reformierakonna mainet ning kui erakond selles osas seisukohta ei võta, seatakse selgelt kahtluse alla need väärtused ja põhimõtted, mis on kirjas erakonna põhikirjas ja programmis.

"Eeltoodud kokkuvõttes on minu hinnangul Aivar Nigol ja teised erakonna Otepää piirkonna vallavolikogusse ja vallavalitsusse kuuluvad liikmed läinud vastuollu nii erakonna väärtuste, põhikirja kui ka programmiliste seisukohtadega. Erakonna aukohus peab selles osas võtma ühemõttelise seisukoha, sest vastasel korral muutuvad naeruväärseks Eesti Reformierakonna lubadused ehitada liberaalset, avatud ja kodanikke kaasavat riiki," lõpetab Meikar oma avalduse ning viitab paljudele aukohtu tegevust sätestavatele punktidele.

Reformierakonna aukohus otsustas asja aga menetlusse mitte võtta. "Aukohus asub seisukohale, et käesolevat Silver Meikari avalduses kirjeldatud kaasust mitte võtta aukohtu menetlusse. Aukohus on menetluse käigus jõudnud seisukohale, et ei ole tuvastatud Otepää reformierakondlastest vallavolikogu ja -valitsuse liikmete poolt erakonna juhtorganite otsuste täitmata jätmist ning isiklike huvide kõrgemale seadmist," vastas aukohus Meikari avaldusele.

Endine riigikogulane Silver Meikar saatis teisipäeval aukohtule uue avalduse, paludes veelkord kõne all olevat juhtumit menetleda.