Kolmapäeval helistas kell 16.35 Lääne politseiprefektuuri juhtimiskeskusesse meesterahvas ning teatas: ”Port Artur kahes on pomm”. Hääle järgi otsustades oli tegemist nooremapoolse ja alkoholijoobes isikuga, edastas Lääne politseiprefektuur Delfile.

Pärnu kesklinnas Laial tänaval asuvasse Port Artur 2 kaubanduskeskusesse saadeti politsei patrullekipaažid ning teavitati päästeametit. Inimesed evakueeriti hoonest.

Juhtimiskeskuse töötaja helistas mobiiltelefoninumbril, millelt tema andmetel politseile võimalikust pommist oli teatatud. Ta küsis vastanud mehelt, mis on tema nimi ja kus ta asub. Telefonile vastanu ütles oma nime ja lisas, et on Pärnus Ehitajate teel ning jõuab paari minuti jooksul ühte bussipeatusse.

Osutatud kohta saadeti üks patrullekipaaž, kes kell 17.00 toimetas sealt kainenema 1975. aastal sündinud Argo. Tal tuvastati alkoholijoove 4,8 promilli. Tema käes olnud telefonist nähtus, et kell 16.35 on tehtud kõne numbrile 110.

Kell 17.05 lubati inimesed tagasi kauplusesse. Alustatud on kriminaalmenetluse selle paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Kohtus süüdimõistmise korral võidakse Argot karistada rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.