Kiviorg rääkis ajalehele Põhjarannik, et enne Keskerakonda astumist vestles ta Keskerakonna juhtide, sealhulgas Edgar Savisaarega.

“Minu jaoks oli otsustav, et nad lubasid oma poliitilist toetust Sillamäe vabatsooni ja sadama arendamisele. On üsna tõenäoline, et poliitilisele toetusele järgnevad ka investeeringud, see on väga tähtis Sillamäe jaoks,” sõnas endine koonderakondlane Kiviorg.

Ain Kiviorg ütles, et muutunud valimisseadus sunnib kohalike omavalitsuste juhte paratamatult varem või hiljem tegema valikuid mõne erakonna kasuks.

“Kui aga parteistumine on sisuliselt vältimatu, siis oma linna huvide kaitsmisel tasub linnajuhil kuuluda sellisesse erakonda, millel on parlamendis tugev esindatus,” rääkis Kiviorg. “Veel parem on, kui see on võimulolev erakond. Tähtis on ka see, et ega neid eesmärke ja lahendusteid, mida Keskerakond on välja pakkunud, ma isiklikult eita.”

Eesti Päevaleht kirjutas möödunud nädalal, et Kivioru astumine Keskerakonda tulenes viimasel ajal teineteisele lähenenud Silmet Grupi omaniku Tiit Vähi ja Edgar Savisaare ühistest huvidest kavandatavas Sillamäe sadamas.

Ajaleht märkis, et endisest peaministrist Koonderakonna kunagisele liidrile Vähile on ärimehena oluline, et Kiviorg jätkaks linnapeana. Kuna Sillamäe kandis ennustatakse Keskerakonnale kõige rohkem hääli, oli Kivioru parteistumine sundkäik selleks, et jätkata ametis ka pärast valimisi.

1999. aasta sügisel toimunud kohalike valimiste järel sai Keskerakond võimuohjad kindlalt oma kätte nii Kohtla-Järvel kui ka Narvas.

Eelmise aasta lõpus astus Keskerakonda endine isamaaliitlane, Kiviõli linnapea Tiit Kuusmik, tänavu veebruaris Jõhvi vallavanem Raimo Kivimäe. Tööparteist on Keskerakonda üle läinud Virumaalt valitud riigikogu liige Endel Paap, sel kevadel otsustas Keskerakonnaga ühineda ka Eesti Põlevkivi juht Mati Jostov.

Keskerakonna peasekretär Küllo Arjakas ütles Põhjarannikule, et tuntud inimeste hoogne ühinemine erakonnaga viimasel ajal on suures osas seletatav lähenevate valimistega.