Suija sõnul kestis kohtumine pea kolm tundi. "Saime kõigest rääkida ning  tegime ka omad ettepanekud uutele muudatustele. Neid tuli kokku ligi kaks lehekülge," rääkis Suija.

"Tuleb välja, et seadustes on nii palju kohti, mida sihilikult vääralt kasutatakse kui ressursi raiskamist. Kasvõi see, et igas ääremaa külas elab pea iga teine töötu kodanik puudega inimesele mõeldud rahast. Need, kes tegelikult abi vajavad, nende jaoks enam raha ei jätku. Proovi sa seadust muuta nii, et need, kes elavad puudega rahadest, kuid ise vajavad tegelikult seda raha ainult viina jaoks, proovi sa neilt see ära võtta ja suunata see tegeliku abivajajani."

"Vähemalt sain edasi anda oma emade lood, millest üks on masendavam kui teine. Tavainimesel, kes pole teemaga seotud, piisab kolme loo lugemisest ja sees hakkab keerama," rääkis autistist tütart kasvatav Suija.

Septembris tuleb ministriga uus kohtumine, seekord Tallinnas, ning  meie ääremaade targad lähevad ka sinna, lisas Suija.

Viimases Eesti Ekspressis oma raske puudega lapse kasvatamisest rääkinud endine sportlane Silja Suija sai kohe neljapäeval Taavi Rõivaselt lubaduse, et minister tuleb lähiajal Võrru. "Rääkisin ministrile meie probleemidest ja mulle tundus, et võime loota riigipoolsele toetusele meie kogukonna loomiseks," ütles Suija.

Sotsiaalminister Taavi Rõivas ütles sügava puudega laste perede muresid kommenteerides neljapäeval Delfile, et on Eesti Ekspressis oma loo rääkinud peredega suhelnud ning kohtumise kokku leppinud.

"Artiklis toodud viie pere juhtumid on erinevad ja see näitab, et teenused, mida riik ja kohalikud omavalitsused iga konkreetse inimese aitamiseks saavad osutada, on väga erinevad," kommenteeris Rõivas lugu, kus sügava puudega last kasvatavad vanemad rääkisid, et neil on emotsionaalselt ja rahaliselt väga raske ning ootavad riigilt rohkem tuge.