„Rehvireidi eesmärgiks on tuletada sõidukijuhtidele meelde, kui suur osa on liiklusohutuses korralikel rehvidel,“ ütles Rehviliidu tegevjuht Kaur Kuurme. „Varasem kogemus näitab, et väheste eranditega on detsembri alguseks siiski sõidukitel talverehvid all ning need vähemalt rahuldavas seisus.“

Kuurme sõnul olid mullu detsembris Tallinnas ja Tartus toimunud rehvireidil 448 kontrollitud sõidukist nõuetele mittevastavad rehvid 11. Seejuures 122 sõidukil ehk natuke enam kui veerandil olid lamellrehvid, mis näitab naastrehvide eelistamist.

„Võrreldes teiste samalaadsete kontrollimistega võib öelda, et talverehvid on paremas seisukorras ning puudusi esineb vähem kui suverehvidel. Näiteks tänavu septembris toimunud reidi tulemus oli üle ootuste kehv, sest 37 protsendil sõidukitest olid all kulumise piirini sõidetud rehvid, millel on vesiliu tekkimise oht väga suur,“ lisas Kuurme.

Eestis on vähim lubatud rehvimustri jääksügavus talverehvidel kolm millimeetrit, kuid turvalisuse huvides võiks talverehvi mustrisügavus olla vähemalt neli millimeetrit.