Delfi poole pöördus hiljuti Siisikese lasteaias käiva lapse vanem, kelle sõnul said kõik lasteaia sõimerühma vanemad kirja, milles väidetakse, et laste magamistoa seinal vohab hallitus.

Terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul käis ameti inspektor teisipäeval Siisikese lasteaias olukorraga tutvumas.

„Magamistoas oli niiskuskahjustuse saanud seinalt eemaldatud viimistlusmaterjal,“ kirjeldas Saluri inspektorile avanenud vaatepilti. „Ruumi temperatuuri mõõtmisel selgus, et see ei vastanud nõuetele.“

Temperatuur lasteaia rühmaruumis peab olema vähemalt 21 kraadi, Siisikese rühmas oli see kraadi võrra vähem.

Saluri sõnul soovitas ameti inspektor kuni remondini lasteiaial magamistoa kasutamine lõpetada ja tõsta voodid ümber rühmaruumi. Täna läheb inspektor taas kohapeale, et mõõta rühma temperatuuri ja niiskuse taset.

Kuna niiskuskahjustuse tekkepõhjus on tuvastatud, on selle põhjuse likvideerimine remondiga võimalik. Tallinna haridusamet on lubanud lasteaias alustada remonti.

Kesklinna vanem Mihhail Korb käis lasteaia olukorraga tutvumas eelmisel nädalal ning leidis, et selline olukord ei saa enam kesta. "Koostöös haridusametiga tuleb võtta pakkumised lasteaia seina remondiks ja soojustamiseks, reserveerida vastavad vahendid ning alustada töödega," kinnitas Korb Delfile.