„Meie peaminister on kogu aeg rääkinud, et turg reguleerib kõik. Miks ta siis nüüd siin ei usalda turgu, kui keegi saab rohkem palka kui tema?“ küsis Oviir. „Ta on isegi seda ju öelnud, et see või teine saab rohkem palka kui peaminister.“

Oviiri sõnul tuleks alustata ikkagi muutustega, mis puudutaks massiivsemat inimeste hulka ja mitte võrrelda enda väikest palka kellegi suure palgaga.

„Meil on täna olulisemaid asju,“ ütles Oviir Delfile. Tema sõnul võiks peaminister hakata täitma soolise võrdõiguslikkuse seadust, mis muuhulgas näeb ette, et valitsus peab välja andma määruse, mis liigitab ametikohad. „Alles siis saame hakata rääkima, kas samaväärse palga eest makstakse võrdset palka,“ osutas Oviir valitsuse tegemata tööle.

Oviir meenutas, et Euroopa parlamendis oli küll arutlusel, et panga juhtide boonused peaksid olema väiksemad, aga aruteludest tegudeni pole jõutud, sest kõike ei saa komisjonis ja parlamendis paika panna.

Oviir viitas ka kriisi ajal tõusnud pankade teenustasudele. „Meil siin Eestis on ju lausa nii, et Rootsi pangad võtavad meilt suuremaid teenustasusid kui rootslaste käest ja selle kohta ma ei ole kuulnud peaministrilt ega rahandusministrilt sõnagi Eesti inimeste kaitseks,“ lisas Oviir.

Peaminister Andrus Ansip ütles eile, et riigiasutuste juhid ei tohiks ministritest oluliselt rohkem palka saada ja pidas arutamisväärseks riigiettevõtete juhtidele palga ülempiiri seadmist.