Kallase sõnul on igal pool maailmas kinnisvaramaks olemas. Välja näeb see nii, et kinnisvara on hinnatud ja seejärel maksustatakse seda teatud maksumääraga.

Paarikümne aasta eest jäeti Eestis kinnisvaramaks tegemata, sest tollased olud tundusid selle jaoks ebasobivatena. Näiteks oli küsimus, et kui Meriväljal on üks maja, siis kui palju see maksab. Praegu on sellele küsimusele võimalik vastata, sest kinnisvara ostetakse ja müüakse, tehinguhinnad on registris kirjas ja nii saab kinnisvara maksustada praeguse turuhinna järgi.

Kallas nentis, et kinnisvaramaks on sarnane praeguse maamaksuga, sest ka maa on kinnisvara. Ta arvas, et kui hakatakse kinnisvaramaksu kehtestama, siis tuleb ka mõelda, mida praeguse maamaksuga teha.

Maamaksu kodualuse maa eest praegu ei küsita, kinnisvaramaksu puhul aga Kallase arvates erandeid olla ei tohiks. "Kinnisvaramakse igasuguseid, see ei tähenda, et peaks koorima hakkama. Varandusemaks on õiglasem kui mõned muud maksud," ütles Kallas.

Kallas nõustus nendega, kes ütlesid, et praeguses Eestis on töö tegemine kõrgelt maksustatud, aga rikas olemine on odav, sest varamaksud on madalad. Kinnisvaramaks võimaldaks liigutada maksukoormat just omandi peale ja vähendada saaks näiteks tööjõumakse.

Kallas nentis, et kinnisvaramaksust oleks rohkem kasu neil omavalitsustel, kus kinnisvara on kallis. Seda saab aga kompenseerida muude regionaalpoliitiliste meetmetega. "Iga maksumuudatus on pakett," ütles Kallas.

Täpset lahendust maksumäärade ja muu sellisega ei tahtnud ta praegu välja pakkuma hakata.