Kallas ütles Kuku raadio saates Ärataja, et Jakunini jaoks on tegemist väga piinliku juhusega. "Ma olen kindel, et see uudis levib üle maailma ja et Vene raudteel on mitmesuguseid huvisid ja projekte ka Euroopas," ütles Kallas.

"Jakuninil ja Vene raudteel saab olema päris palju raskusi sellise informatsiooni valguses, et ta on toetanud mingisugust üht poliitilist liikumist, Venemaale sõbralikku poliitilist jõudu," sõnas Kallas.

Kallase sõnul teeb juhtumi Jakunini jaoks piinlikuks veel asjaolu, et Eesti kaitsepolitsei vastuluure ja luure ikkagi Nõukogude KGB ohvitseri Jakunini nö vahele võttis. "Kuidas selline asi võimalik oli, kui lugeda seda, et Jakunin ise väga selgelt ütleb, et see peab jääma konfidentsiaalseks, aga see ei jäänud konfidentsiaalseks. Kuidas siis nemad ei osanud neid ohtusid ette näha, et see lekib? See on erakordselt piinlik moment ja sellel võivad olla päris olulised tagajärjed terves Ida-Euroopas."

Kallas lisas veel, et siin lõpevad ka Savisaare suhted mõjukate Vene poliitikutega, sest see skandaal tegi nad ettevaatlikuks. "Minu meelest Edgar Savisaarel mingeid erilisi võimalusi Vene poliitikutega rääkida pärast seda enam ei ole, sest kes tahab ennast siduda niisuguse võimaliku skandaaliga?"