Juulis plaanib peaminister nädala-kaks puhata ka Eestis. “Rohkemaks tal praegu aega ei jää. Võimalik, et suve lõpul puhkab veel,” ütles Vaarik.

Rahandusminister Harri Õunapuu tahab oma tudengipõlveunistuse täita ja suvepuhkuse ajal Baikali äärde metsikule reisile minna.

Rahandusministri nõuniku Anneli Rõigase sõnul plaanib minister suurema osa puhkust perega kodus Raplamaal olla. Siiski võib ta tänavu puhkuse ajal ka reisile minna, kirjutab SL Õhtuleht.

“Ta on juba aastakümneid, tudengipõlvest saadik kaalunud võimalust teha üks vähem või rohkem metsik reis Baikali äärde, aga kas see sel suvel teoks saab, selgub suve hakul,” ütles Rõigas. Kuna ministril on aastaid olnud komme käia suvel koos oma täiskasvanud poegade ja lapselapsega mõnepäevasel autoreisil, teeb ta arvatavasti ka tänavu ühe sellise perekondliku sõidu.

Ministri sõnul naudib ta aga alati puhkust kodus, sest see olevat parim aeg, et kodukandi ümbruses oma kalapüügi- ja jahikirele voli anda. Rahandusminister Harri Õunapuu plaanib minna puhkusele pärast lisaeelarve vastuvõttu riigikogus. Täpne aeg sõltub lisaeelarve menetlemise kiirusest.

Siseminister Ain Seppik puhkab kolm juulinädalat. Siseministeeriumi pressinõunik Anu Adra sõnul jääb minister Eestisse. “Seppik plaanib puhkuse ajal Eestis ringi sõita ning teha neid koduseid asju, milleks siis, kui töö käib, aega ei jää,” ütles Adra.

Justiitsminister Märt Rask puhkab juuli lõpul ja augusti algul. Enamiku aega veedab ta Vihterpalu suvekodus, öeldi justiitsministeeriumist.

Välisministeeriumi pressiesindaja Tiina Maiberg ütles, et Kristiina Ojulandi puhkuseplaanid pole päris täpselt tehtud. “Puhkus sõltub suuresti sellest, kui palju on rahvusvahelisi kohtumisi. Eeldatavasti võtab minister mõne nädala puhkust suvel, kui välispoliitiline elu pole väga aktiivne,” arvas Maiberg.

Ka sotsiaalminister Siiri Oviiri puhkus pole veel täpselt paigas ja plaanidki selguvad hiljem nagu ka haridusminister Mailis Ranna omad. Haridusministeeriumi esindajate sõnul ei ole ministri prioriteet puhkuseplaanide tegemine. Kultuuriminister Signe Kivi ütles vaid, et veedab puhkuse Eestis.