Peaminister Andrus Ansipi poolt Reformierakonna uueks juhiks pakutud Siim Kallas ütles "Aktuaalse kaamera" stuudios, et ei pea ennast ainukandidaadiks ning peale tema on parteijuhi kohale veel mitu tõsiseltvõetavalt kandidaati. "Urmas Paet ja minu oma tütar," tõi ta näiteks. On veel teisigi potentsiaalseid kandidaate, lisas ta.

See, millal juhi vahetamine toimub, on veel lahtine. "See pole minu otsustada, see on Ansipi otsustada," sõnas Kallas. Parteiliidri vahetuse ajakava polnud tänasel erakonna juhtkonna õhtusöögil arutusel, rääkis ta. Loogiline on aga, et kui tuleva aasta märtsis toimuvatele valimisele minna uue juhiga, siis peab uuel juhil olema piisavalt aega, et oma programm paika panna, mitte et seda tehakse kolm nädalat enne valimisi. "Loogiline, et selleks kulub umbes aasta," täpsustas ta, andes selgelt mõista, et erakonna juht vahetub kuu aja jooksul.

Küsimusele, kas ta oleks 2015. aasta riigikogu valimistel kaotuse korral valmis minema Savisaare valitsusse välisministriks vastas Kallas: "Loodame, et võidame." Keskerakonna valitsusse ministriks minemaise kohta sõnas Kallas: "Keeruline."