"Tegelik seis on see, et kolm erakonda on koalitsioonis, nad vihkavad meid ühiselt, mitte mingit märki, et kuskil oleks pragusid, ei ole," ütles Siim Kallas intervjuus ERR-ile.

Kallas ei pidanud tõenäoliseks, et lähemas tulevikus oleks võimalik Jüri Ratase juhitud Keskerakonna, EKRE ja Isamaa võimuliidu lagunemine.

"Lõppude lõpuks kõik, mis valitsuses toimub, selle eest vastutab peaminister," põhjendas Kallas, miks Reformierakond algatas riigikogus umbusalduse avaldamise just valitsusjuht Ratasele, aga mitte rahandusminister Martin Helmele või siseminister Mart Helmele, kes olid seotud katsega kangutada ametist politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. "Ei saa ka tekitada olukorda, kus peaminister vaatab huviga pealt, kuidas tema valitsuse ministrid on tule all ja tema pole millegagi seotud."

Küsimusele, kas Reformierakonnale on nüüd uks Ratase juurde kinni, vastas Kallas esimese hooga, et on raske ette kujutada, et erakond teeks koos Ratasega mingit uut valitsust. Siis astus ta kiiresti sammu tagasi ja ütles: "Kui nemad on selleks valmis, siis see uks – ma arvan – on meie poolt endiselt lahti. See ei ole küsimus."