"Fakt on see, et tol hetkel oli ju nii, et kui 1999. aastal valitsus moodustati, oli mul õigus valida endale ministrikoht," rääkis Kallas. Ta ütles, et kõik arvasid, et valikuks osutub välisministrikoht, aga rahandus huvitas teda rohkem. "Ja Ilves oli nii kurva näoga, sest kuhugi mujale peale välisministri ta ei oleks sobinud."

Peaministriks saamise kohta ütles Kallas: "Me toetusime Rahvaliidu häältele. Peab ütlema ausalt, et kahe erakonnaga valitsust teha oli suhteliselt mugav, sest me ei kalastanud samu hääletajaid. Me mõlemad ajasime oma rida ja see koostöö klappis."

"Euroopa Liidu läbirääkimised lõpetati minu ajal. See oli tippkohtumine Taanis 2002. aastal, kus tõmmati joon alla. Minu valitsemisaja üks peamisi tegevusi oli läbirääkimiste pidamine," rääkis Kallas. Ta tõi näiteks, kuidas poolakatel oli hoiak, nagu oleks EL kohustatud neid vastu võtma. "Meie saime aru, et see on meie šanss. Me teeme kõik ära."

NATOga liitumine oli Kallase sõnul ameeriklaste poliitiline otsus ja ta arvas, et Euroopa partnerid polnud sellega üldse nõus. Oluline moment oli tema arvates see, kui Eesti Vabariigi peaminister kohtus USA presidendiga. Ta rääkis, kuidas enne seda tuli kiri palvega mitte tülitada NATO riikide tippjuhte. "Seal oli selline episood, et Läti president oli kõndinud olümpiamängude ajal Ameerika presidendil sabas ja tüütanud teda küsimustega, mille peale Bush väga vihastas," selgitas Kallas.

Kallase kohtumisel Ameerika presidendi George W. Bushiga räägiti NATO liikmelisusest ja Iraagi sõjast. "Ütlesin talle mingil hetkel vahele, et härra president, demokraatia peab mõnikord olema otsustav. Et meie kaotasime oma iseseisvuse 1930. aastatel, kui demokraatia ei olnud otsustav, kuid mis oleks võinud agressiooni ära hoida. See talle nii tohutult meeldis, et pärast suursaadik DeThomas ütles mulle, et president on teid 46 korda tsiteerinud, mida ta on oma raamatus ka kirjutanud," meenutas Kallas. "George W. Bush vaatas minu pressisekretäri ja ütles, et sinu pressiesindaja näeb palju parem välja kui minu oma."

Peaministri tööd kirjeldas Kallas kui ametit, mis kestab 25 tundi päevas ja kõik nädalapäevad. "Sa oled kogu aeg tööl, isegi kui sa oled ära," ütles ta.