SA Tallinna koolitervishoid nõukogu tööd juhtiva abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on koolitervishoiuteenus Tallinna koolides hästi korraldatud ning koolid uueks õppeaastaks valmis, teatas Raepress.

“Meie koolides on sellest õppeaastast juures viis uut koolitervishoiutöötajat ja tänavu linnaosades tööd alustanud tervisespetsialistid on hakanud arendama koostööd koolide ja linnaosade vahel,” nentis Martinson, lisades, et eriti rõõmustav on Tallinna koolide tervisenõukogude aktiviseerumine ning õpilaste ja koolitervishoiutöötajate esindajate kaasamine.

Koolitervishoiu nõukogu koosolekul oli terava tähelepanu all sotsiaalministeeriumis välja töötatud koolitervishoiuteenuse seadusemuudatust puudutav eelnõu. Eriti oluliseks peeti kooliarsti olemasolu üldhariduskoolides ning erivajadustega laste ja sanatoorsetes koolides täiskoormus arstile ja õele olenemata koolis õppivate õpilaste arvust.

“Seoses laste tervise halvenemise ja negatiivsete tervisekäitumise ilmingute suurenemisega ning erivajadustega õpilaste integreerimisega nö tavakooli, on varajane diagnostika ja arstiteenuse kättesaadavus õpilasele võimalikult lähedal, koolikeskkonnas, väga tähtis,” ütles Martinson, rõhutades, et suure töökoormusega töötavatele perearstidele seni koolitervishoiuteenust pakkuvate arstide ülesannete üleandmine pole lähiajal reaalne ning võib tekitada negatiivseid tagasilööke laste tervise arvelt.

“Seetõttu on kooliarsti tegevuse jätkumine koolides vajalik.”

Abilinnapea Merike Martinson edastas sotsiaalministeeriumile SA Tallinna Koolitervishoiu nõukogu muudatusettepanekud.

Tallinna 81-s koolis on praegu 22 arsti ja 78 kooliõde. Alla 600 õpilasega koolides töötab õde osalise koormusega.