Seto ülemsootska Evar Riitsaar lausus Delfile, et ürituse eesmärk oli näidata, et Eestimaa ei piirdu Tallinnaga ning setodega peab arvestama.

Setode meeleavaldus rõhus pigem Tartu rahu järgse piirilepingu austamisele Eesti-Vene piirilepingutes, mitte niivõrd euromündilt väljajäänud seto aladele.

Kokkutulnute seas levitati ülemsootska pöördumist, kus „Putinilõ ja Rüütlilö” tuletatakse meelde, et Petserimaa on iidne Setomaa ja seega Eesti osa. Setod süüdistavad poliitikuid, et viimased on teinud nende taretaguse oma arveõiendamise platsiks.

Setod nõuavad praegu kavandatava Vene-Eesti piirilepingu külmutamist. Setod nõuavad veel, et piirilepingu arutellu oleks kaasatud ka nende esindajad. Ka soovivad setod kõigi osapoolte kohtumist ja euroliidu esindajate kohalviibimist lepingu sõlmimise juures.

Kui meelevalduse alguses oli kohal sootska hinnangul ligi 500 inimest, oli sellest tunni kuludes alles jäänud 200-pealine kirevate loosungitega ehitud seltskond, kes esitas valjult oma nõudmisi ja laulis laule.

Platsi peal peal kõndis peale Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatide leerist pärit opositsioonipoliitikute ka Setomaalt riigikokku valitud Nopri talu peremees Tiit Niilo, kelle koduparteiks on valitsuserakond Res Publica.

Kahjuks on kümme aastat tagasi lastud tekkida olukord, mille vilju näeb praegu, nentis Niilo Delfile. Küsimusele, kas setod saavad Petserimaa tagasi, lausus Niilo: „See on väga hea küsimus, millele on väga raske vastata.”

Üle tee asuva kiriku juures ei saanud rahvas aru, mis toimub. „Mida need eestlased jälle tahavad, küsis üks vene keelt rääkiv mees teiselt. „Hulluks on läinud,” vastas viimane. „Nüüd nad tahavad Venemaalt maad.”