Pooled Tallinna Sadama nõukogu liikmed esitab rahandusminister, teise poole majandus- ja kommunikatsiooniminister, kelleks praegu on Kristen Michal.

Sester oli rahul, et Michal oli kiirelt välja vahetanud Tallinna Sadama juhtkonna, pannes juhatuse liikmeteks senise finantsjuht Marko Raidi ja Soraineni advokaadibüroost ajutiselt appi tulema nõustunud Carri Ginteri.

Sester leidis, et sellises olukorras oleks aga vaja üle vaadata kogu sadama rahakasutus, mitte vaid lepingulised suhted. Erikontrolli võiks läbi viia kas riigikontroll või mõni audiitorfirma.

Michal on peale skandaali puhkemist rääkinud, et ellu võiks viia Erkki Raasukese mõne aasta taguse mõtte koguda riigiettevõtete juhtimine ühe haldusettevõtte alla. Sesteri sõnul on ta sellest Michaliga rääkinud ja nad mõlemad on seda meelt, et riigiettevõtete juhtimisel kompetentsi saavutamine ja juhtimispädevuse tõstmine on riigi huvides, eriti, kui sellest ka rahalist tulu tõuseb.

Kolmapäeval peeti kinni ASi Tallinna Sadama juhatuse liikmed Ain Kaljurand ja Allan Kiil, sest neid kahtlustatakse suurte altkäemaksude võtmises.