"Ärme häbene heita pilku sellesse kohta, kuhu maksumaksja raha suunatakse," ütles Sester TV3 "Seitsmestele uudistele", ja lisas, et selle jaoks peaks tegema korraliku analüüsi arusaamaks, et avalike ja majanduslike huvide vahel poleks omavahelist konflikti.

Tema motiive mõistab erametsaomanike liidu juhatuse esimees Aira Toss. "Kui lähtuda sellest, et kõik on vajalik, siis ei saaks kokkuhoidu üldse teha. Ega ükski otsus, et midagi koomale tõmmata, ei ole populaarne. See on ju ette teada,“ ütles Toss.

Sester analüüsisoov pole head vastukaja saanud ei keskkonnaministeeriumis ega ka riigikogus keskkonnakomisjonis. "Ma tuletan rahandusministrile meelde, et RMK olulisemateks ülesanneteks on Eesti metsa säilitamine tulevastele põlvedele, looduskaitse ja Eesti metsa väärtuste tutvustamine elanikele ja ma arvan, et seda ei saa puhtalt rahasse hinnata," sõnas riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra.

"Eesti metsa ja Eesti looduse seisukohalt on ülioluline, et inimesed tuleksid metsa organiseeritult, läbimõeldult ja kasutaksid seda metsa nii, nagu seda on ette nähtud: teeksid tuld selles kohas, kus on RMK teinud vastava lõkkeplatsi, toonud puud kohale, mitte ei läheks kusagile kaitsealale ise neid puid langetama," lisas Vakra.

Sellel aastal kulutab RMK metsaradade, lõkke- ja telkimiskohtade, metsaonnide, metsamajade ning ka vaateplatvormide ehituseks ja korrashoiuks 4,1 miljonit eurot.