Sotsiaaldemokraat Rannar Vassiljev kritiseeris eile IRL-i peaministrikandidaadi Juhan Partsi ideed võtta maanteede ehituseks laenu.

Sesteri sõnul on tegemist julge plaaniga.

"Juhan Partsi väljakäidud plaan investeerida viie aastaga lisaks 600 miljonit eurot moodsate ühenduste loomiseks ja ehitada Tallinna–Tartu ja Tallinna–Pärnu maantee valmis on muidugi julge idee. Nõnda perspektiivika eesmärgi saavutamiseks tulebki mõelda senisest erinevalt ja raamidest väljapoole," ütles ta.

Sotsiaaldemokraatlik ümberjagamine ja toetuste pidev suurendamine ei saa tema sõnul Eesti edulooks. "Kõrgema tootlikkuse maksustamine ei ole võluvits Eesti majandusele. Täiendav raha saab tulla vaid läbi majanduse elavdamise, tööjõumaksude vähendamise ja inimese elujärje kasvatamise," lisas ta.

"Muidugi on mõistetav, et Vassiljevit häirib, et IRL on püstitanud suured eesmärgid ja on välja käinud konkreetse plaani nende elluviimiseks. Kuid kui tahame oma majanduses jõuda uuele kvaliteediastmele, siis tuleb jalad kõhu alt välja võtta ja reaalse mõjuga asju teha."