Laari ametisse nimetamise otsuse eelse arutelu käigus ütles Sester, et Laar erakondlikku poliitikat Eesti Pangas ajama ei hakka. " Ma loodan, et Mart Laar ajab parempoolset poliitikat. Ma tõesti siiralt seda loodan!" lausus Sester.

Sester arvas, et vasakpoolsel inimesel oleks üldse väga raske panga juhiks pürgida, sest tema selline nägemus rahandus- ja majanduspoliitikast on selgelt erinev edasiviivast majandusmõtlemisest.

"Parempoolse maailmavaate evijad ütlevad, et ühiskonnas on edu aluseks ettevõtluse toetamine, madalamad maksud, ja vasakpoolsed ütlevad, et pigem vaatame üle maksusüsteemi, tõstame makse, teostame teatud ümberjagamised, kui meil on rohkem võtta, siis meil on rohkem ka kellelegi anda, jne," kirjeldas Sester oma nägemust.

Sotsiaaldemokraat Heljo Pikhofil oli asjadest teistsugune arusaam. "Tahaksin ühe asja ära seletada. Kõik uuringud näitavad, et inimesed on õnnelikumad ja tervemad nendes riikides, kus on pikka aega olnud võimul vasakpoolsed erakonnad, sealhulgas sotsiaaldemokraadid. Minu küsimus on selles, et ma soovin teada, et miks on vaja erakondlikku, st parempoolset poliitikat ajada Eesti Pangas?"

Sester kinnitas selle peale uuesti, et erakonnapoliitikaga Laar Eesti Pangas tegelema ei hakka.