"Eesti sport vajab rohkem raha ning spordi rahastamise mudel peab olema selline, mis on läbipaistev ja üheselt mõistetav. Loomulikult ei tule spordile ja olümpialiikumisele kasuks need skandaalid, mis praegu õhus on," kommenteeris Sester Delfile Seli eilset kohtuotsust.

Küsimusele EOK presidendina jätkamise kohta peab Sesteri sõnul ennekõike hinnangu andma Neinar Seli ise.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et Tallinna Sadama nõukogust taandunud Selil tuleb tasuda 17 000 euro suurune rahakaristus. Kohtunik Külli Iisop pani Eesti olümpiakomitee presidendile Neinar Selile kohtuotsuses süüks toimingupiirangu teadlikku rikkumist suures ulatuses.

Pärast istungit ütles Seli meediale, et tema jaoks on otsus suur üllatus ja ta kaebab selle edasi. „Meil on kombeks, et esimese astme kohus on esimese astme kohus. Kui on süüdimõistmine, siis toimub see ikkagi kolmes astmes ja loodan, et järgmistes astmetes on teistpidi,” rääkis ta.

Ta tunnistas, et süüdistuse toonud Tallinna Sadama nõukogu 2013. aasta 31. oktoobri koosolekul ei olnud ta teadlik korruptsioonivastase seaduse muudatusest, mis jõustus pool aastat varem aprillis.