Reformierakonna ja IRLi parlamendiliikmed otsivad 24 miljonit eurot, et toppida kinni järgmise aasta eelarves haigutavat auku, mis tekkis sinna, kui koalitsiooni parlamendifraktsioonid lükkasid tagasi rahandusminister Jürgen Ligi ettepaneku kärpida ettevõtetele autoostmisel kehtivaid maksusoodustusi, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Sesteri sõnul tuleb homme rahanduskomisjonis konkreetne ettepanek arutlusele ning sisuliselt jõuti täna pärastlõunal läbirääkimistega lõplikele kokkulepetele ning katteallikad on olemas.

Sester selgitas, et maksusoodustusele on olemas kuus katteallikat: ettevõtete dividendidest kolm miljonilt, tulumaks, millest nii sel kui ka järgmisel aastal laekuvast dividendist 7,9 miljonit eurot, siis majandusministeeriumis tuleb 4G sagedusloa täiendav kolmas müük - ligi 5 miljonit, valitsuse reservist umbes 3,5 miljonit, maade müügist 1,8 miljonit ja ka arvestuslik kulude ümberhindamine annab 2,7 miljonit.

"Kõik kokku annavad 24 miljonit ehk tööd on tehtud ja tulemus on käes," loetles Sester ning rõhutas, et tegemist on konkreetsete summadega, millega on kõik osapooled rahul.