Sester avaldas eile oma blogipostituse, mis oli vastus Eesti Ekspressi eilsele artiklile, mis kirjutas, et haridusminister Jürgen Ligi ei pruugi saada hariduseelarvesse seda raha, milles varem oli kokku lepitud.

Sester kirjutas, et järgmise aasta riigieelarve eelnõuga otsustas valitsus anda haridusevaldkonnale raha juurde 23,2 miljonit eurot. Õpetajate palgafondi (sh omavalitsuste haridustoetuse jaoks) lisati vahendid neli protsenti palgafondi kasvu katteks.

Lisaks kirjutas Sester, et erakoolide arvelt järgmisel aastal õpetajate palka tõsta ei saa, sest tegevustoetust tuleb maksta vähemalt 2016. eelarveaasta lõpuni.

Lisaks süüdistas Sester Ligi selles, et too hoiab haridusministeeriumi eelarveridade vahel mingit raha peidus.

Lisaks süüdistas ta haridusministeeriumit trikitamises, kus kulusid prognoositakse liiga suurena ja seejärel tahetakse üle jääv raha mujale ära kulutada. "Nii on juba paaril aastal läinud näiteks vajaduspõhiste õppetoetustega. See, et oleme võtnud sellised trikid paremini kontrolli alla, ei ole rahandusministeeriumi kius, vaid osa normaalsest finantsjuhtimisest," kirjutas Sester.

Sester jagas artiklit ka Facebookis, kus Ligi seda mürgiselt kommenteeris. "Sa poleks pidanud seda kirjutama, Sven. Sul on veel palju õppida ja teada saada, ka seda, et ma tean iga Su väidet ette," kirjutas Ligi.

Juurde andis Sester Ligi sõnul isegi Sesteri enda arvutuse järgi üle kolme korra vähem kui koalitsiooni lubadused eeldanuks. Palgatõusu jaoks anti mitte neli, vaid 2,3 protsenti, süüdistas Ligi.

Erakoolide toetamise raha 7,2 miljonit Sester samuti ei eraldanud, mis tähendab, et 2015 haridussüsteemis saadud sääst läheb nüüd selle augu täiteks, mitte õpetajate palgatõusuks.

Sester kriitikaga ei nõustunud. "Ära võta teiste arvelt punkte, mida Sul tegelikult ei ole. Kui tahad vaielda ja argumenteerida, siis olen selleks alati valmis. Jäta palun kõrvale pateetika ja sildistamine ning räägi asjast," vastas Sester.