SL Õhtuleht kirjutab, et kuigi keskkriminaalpolitsei abidirektor Veljo Aleksandrov lahkus 1999. aastal ettevõtlusse, jäi kolmetoaline ametikorter veel 28 aastaks tasuta temale.

2027. aasta kevadeni kehtivat lepingut sõlmides oli Seppik veel politseiameti peadirektori ametis.

Ajaleht märkis, et just Seppiku allkiri andis Veljo Aleksandrovile Mustamäe metsast mõnesaja meetri kaugusel kõrguvas üheksakorruselises majas pikaks ajaks kolmetoalise korteri. 60,14 ruutmeetri eest ei pidanud Aleksandrov sentigi üüri maksma, õigeaegselt tuli tasuda vaid kommunaalarved.

1999. aasta 1. oktoobril lahkus Veljo Aleksandrov politseist ning asus tööle Eesti Energia sisekontrolliosakonna peaspetsialistina. Tänaseks on ta samas firmas tõusnud administratiivdirektori kohale.

Politseist saadud ametikorter on siiani ja ikka veel tasuta Aleksandrovi käsutuses. Politseiameti pressiesindaja Kadri Palta sõnul pole ametil võimalik lepingut enne tähtaega lõpetada.

Palta nentis, et lepingu kehtivusaeg on erakordselt pikk. Juba enne Harry Tuult anti ametikorter ainult teenistusajaks, rääkis ta.

Palta teada on politseiameti 33 ametikorterist vaid üksikud tähtajaliste lepingutega. Ka nende seas on Aleksandroviga sõlmitud lepingu tähtaeg erandlikult pikk, lisas ta.

Seppik ütles SL Õhtulehele, et arvatavasti sai üürilepingu tähtajaks 30 aastat Aleksandrovi ettepanekul. Ta mäletas, et lepingu tähtaja üle oli mõneti kemplemist.

“Aleksandrov oli tol hetkel kriminaalpolitsei jaoks väga vajalik ja ma siiralt lootsin, et ta töötab politseis pikemalt,” väitis Seppik. “Aleksandrovil olid head tööoskused ja ta oli parimas eas. Ma lootsin, et ta töötab politseis veel aastakümneid.”

Seppiku kinnitusel tunneb ta Aleksandrovit vaid tööalaselt. Siiski on nad pärast viimase lahkumist paar korda telefoni teel rääkinud.

Seppik leidis, et tema pole midagi valesti teinud ja lükkas süü politseiameti kaela: “See oleks pidanud kohe pärast Aleksandrovi lahkumist asuma läbirääkimistele ja leidma kompromisslahenduse. Politseiamet oleks pidanud lepingu poolte kokkuleppel lõpetama.”

Kinnisvarabüroo Ober-Haus Mustamäe kontori juhataja Deivi Vaht ütles, et Aleksandrovi käsutuses oleva korteri tegelik üürihind peaks olema vahemikus 2200-3700 krooni kuus. 28 aasta jooksul tähendab see ligikaudu miljonikroonist kingitust.