Seppik ütles Delfile antud intervjuus, et Keskerakonnal on väga hea valimisprogramm ja piisavalt ausaid inimesi ning et ta loodab pigem nendele, kui inimestele, kes kahtlustusi saavad.

Keskerakonda on tabanud suhteliselt lühikese aja jooksul mitu erinevat skandaali. Korruptsioonikahtlused Tallinna transpordiametis, Edgar Savisaare idarahaskandaal. Lisaks valmistab erakonnale probleeme halb majanduslik seis ning võlad. Äsja sai kahtlustuse pistise võtmises Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juht, keskerakondlane Kaimo Järvik. Kuidas erakond selles valguses valimistele vastu läheb?

Need on kõik erinevad asjad, nii rahaskandaal kui ka majandusküsimused. Praegu on tegemist konkreetse kahtlustusega. Ega siin midagi meile meeldivat ei ole, aga ma kahtlustust ei tahaks küll kommenteerida, sest õigust mõistab kohus ja enne seda on inimene süütu.

Kuidas mõjub see Keskerakonna mainele ja valijate meelestatusele Keskerakonna suhtes?

Ei mõju hästi, aga mis teha. Sellised asjad ei mõju kunagi hästi.

Kuidas peaks erakond enne valimisi käituma, et ennast valijale taas tõestada?

Ma arvan, et erakonna valimisprogramm on hea, meil on väga head kandidaadid, ausad ja suurepärased inimesed. Ma arvan, et tuleb toetuda nendele ja mitte rääkida niivõrd palju negatiivsest seoses Keskerakonnaga, sellepärast, et on ka väga palju häid asju, mida on tehtud ja tehakse ka tulevikus.

Nii et teie hinnangul keskendub ka Keskerakonna valija pigem reaalsele valimisprogrammile ja kandidaatidele ning ei lase end skandaalidest häirida?

Ma soovitaksin küll valijal käituda targalt ja vaadata seda, mida erakond tegelikult suudab ära teha ja mida ta tahab ära teha, mitte seda, mis juhtub skandaalidega. Ma muidugi möönan, et sellised skandaalid ei jäta kedagi päris puutumata.

Neid on olnud lähiajal järjest ja mitu. Kas teie hinnangul on Keskerakond kriisis?

Ma ei arva, et Keskerakond on kriisis. Me peame arvestama seda, et enne valimisi tuleb ikka selliseid asju ette. Kas ta nüüd kriis on, eks see selgub 7. märtsi hommikul. Ma arvan, et praegu ma küll nii ei hindaks. Meil on paljud inimesed tegemas väga head tööd inimeste seas ja tutvustamas oma seisukohti. Ma loodan pigem nendele inimestele, kui nendele, kes kahtlustusi saavad.

Kas finantsasjadega tullakse erakonnas toime?

Ma arvan, et pikas perspektiivis tullakse. Üht-teist on ette võetud ning kui targalt ja kokkuhoidlikult majandatakse, siis Keskerakonnal on võimalik toime tulla. Ma näen siin küll perspektiivi ja võimalusi. Ma usun, et nii kogenud inimene nagu Kalev Kallo, kes on erakonna finantssekretär, suudab siin olukorra stabiliseerida.

Kuidas te näete Edgar Savisaare rahaskandaali edasist käiku? Erakonna nn tõekomisjon on omapoolse raporti esitanud, kuid kas see peakski jääma viimaseks sõnaks?

Edgar Savisaar on öelnud, et ta on selle asja kohta kõik öelnud ja tõepoolest ongi vast öelnud. Meie siin erakonna sees tahaksime rohkem keskenduda valimiskampaaniale, kui praegu sellistele skandaalidele. Seda on meie seisukohalt väga raske öelda. Mitut asja korraga teha ei ole võimalik ning praegu tuleb selgitada oma häid ideid ja häid mõtteid.