Seppik ütles TV-3 uudistesaates, et Anvelt peaks ise otsustama, kas jätkata või ei. “Vaevalt ta seda küll teeb,” lisas veebruaris tagasi astunud minister. “Aga ma ütlen, et ta peaks tõsiselt järele mõtlema, kuidas sellised asjad siiski toimivad.”

Seppiku kriitika ajendasid viimasel ajal ajakirjanduses ilmunud materjalid. “Ma ei loe, et see väga hea oleks, et kohtus olevad asitõendid avaldatakse ajakirjanduses,” ütles ta. “Kõik need tõendid on tegelikult pärit keskkriminaalpolitseist.”

Seppiku hinnangul on materjalide ilmumise jada liiga pikaks läinud ning nii sattunud vastuollu õigusriigi põhimõtetega.

Endise ministri hinnangul tuleb politseiametil läbi viia ametkondlik juurdlus ja võtta vastutusele lekkimises süüdi olevad keskkriminaalpolitsei ametnikud. Seppik lisas, et süütuse presumptsioonist lähtudes on Tallinna abilinnapea Vladimir Panov tema jaoks süütu niikaua, kuni kohus pole teisiti otsustanud.

Neljapäevasel pressikonverentsil ütles ka Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, et viimase aja ajakirjanduslikud ja politseilised süüdistused Keskerakonna aadressil on poliitilise taustaga. Politsei tegevust taunis samuti Keskerakonna nimekirjas riigikokku pääsenud endine siseminister Robert Lepikson.

Anvelt ise kinnitas reedeses Postimehes, et keskkriminaalpolitsei pole tõmmatud poliitikasse ning kõik olulised menetlustoimingud on alati prokuröriga kooskõlastatud.

“Me oleme lähtunud ainult seadusest ja kui ühe ametniku (Panov — BNS) kinnipidamise pärast hakatakse politseiametnikke lahti laskma, on mul seda raske mõista,” ütles ta.

Ka keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude osakonna ülemkomissari Indrek Tibari sõnul ei talitatud Panovi vahi alla võtmisel määrustiku vastaselt. Ta ütles teleuudistele, et loomulikult otsustab uurija ise, kas peab isiku kinnipidamise, kuid asutuse sees arutati Panovi teema läbi.

“Meie poliitikast ei ole mõjutatud,” kinnitas Tibar. “Kui meie tegevus peaks mõjutama poliitikat, siis tuleb põhjuseid otsida kuskilt mujalt.” Ta lisas, et Panov ei ole süüdistatav altkäemaksu võtmises mitte selle pärast, et ta on poliitik, vaid sellepärast, et on ametisik.