"Ma ei ole kindel, et see on konkreetne seisukohavõtt," kommenteeris Elisa Eesti juhatuse esimees Seppänen Põlissoomlaste suurt valimisedu saates "Vabariigi kodanikud", vahendavad ERR Uudised.

"Mina näen seda nii, et Soome poliitika on tõesti saanud igavaks nende kolme suure parteiga. /.../ Samad onud olid kogu aeg järjest, midagi ei muutu," kirjeldas ta rahva tüdimust.

Samas tõi Seppänen välja, et pärast valimistulemuste selgumist sai esimest korda viimaste aastate jooksul Põlissoomlaste partei juhi Timo Soini suust kuulda sõnu nagu koostöö ja läbirääkimised, veel eelmise päeva õhtul rääkis ta hoopis teistsugust juttu.

"Mul on tunne, et Põlissoomlased tahavad valitsusse, nad on saanud suureks parteiks, aga raskem on jääda suureks parteiks ja koera karjumisega suureks parteiks ei jää. Hoida äärmusliku käitumisega 20-protsendilist osakaalu sellises vabariigis nagu Soome ei ole kerge. Nad peavad hakkama korralikumalt käituma," nentis ta.

Ärimehe sõnul kasvatavad Soome kolm suurparteid järelkasvu noorteosakonnas, Eestis nimetatakse selliseid noori poliitbroileriteks, aga Soini partei kandidaadid olid väga eripalgelised. "Küsimus pole selles, et just neid tahetakse, vaid taheti midagi muud kui neid broilereid," märkis Seppänen.