“Olen jätkuvalt seda meelt, et vaja on sõltumatut rahvusvahelist uurimist ning kõik sammud, mis sellise spetsialistidega varustatud komisjoni loomisele kaasa aitavad, on väga teretulnud,” ütles Sepp Delfile.

“Eesti probleem näib seisnevat selles, et puudub sõltumatus, mis omakorda viitab sellele, et meie endi käed on katastroofiga seotud. Millega muidu seletada nii ilmselges jamas selguse toomiseks poliitilise tahte puudumist,” märkis Sepp.

Sepa sõnul on naeruväärne, et uurimist välditakse. “Üleval on ju kõik küsimused, mis ka aasta tagasi, alates asitõendite hävitamisest, nendega manipuleerimisest, hulga uurimismaterjali salastatusest ja veel paljust muust.”

Riigikogus loodi 2005. aastal uurimiskomisjon, mille eesmärk oli analüüsida parvlaeval Estonia sõjatehnika veoga seonduvaid asjaolusid ja anda toimunule hinnang. Komisjon lõpetas töö 15. novembril 2006.

Keskerakondlane Evelyn Sepp on järgnevatel aastatel teinud mitmel korral ettepaneku moodustada uus parlamentaarne uurimiskomisjon, et selgitada välja tõde reisiparvlaeva Estonia huku kohta.

Parvlaev Estonia hukkus 28. septembril 1994 teel Tallinnast Stockholmi. Katastroofis hukkus 852 inimest, päästeti 137 inimest.