Torusiil on teatavasti söövitav aine, torupuhastusvahend, mis põhjustab nahale sattudes põrgupiina täiskasvanulegi, mis siis veel lapsest rääkida.

"Laps keerutas Paides Lembitu pargis karussellil, kui jooksis äkki isale kurtma valu ja kipitust," kirjeldab üks ohvritest Facebooki grupis Järvamaa emmed intsidendi algust.

Ka esimese postitaja tütar kurtis mõne aja pärast kipitust, tema retuusidel olid justkui pleegitusjäljed.

Esimese kannatada saanud lapse ema kirjeldas olukorda nii: „Tugevad söövitused pepul, laps ainult röökis, teavitasime politseid. Täna läheme EMOsse et leevendust saada. Hea, et laps käsi suhu ei pannud”.

Kes oli see erakordselt ebameeldiv isik, kes mänguväljakule torusiili kallas, peab välja selgitama politsei.

„Selgitasime sündmuskoha vaatlusel ja kogutud tõendite uurimisel, et esialgsetel andmetel on keegi tõenäoliselt pudeli kodukeemiat ühel mänguväljaku atraktsioonil plahvatama pannud,“ kirjeldas Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu.

„Seni kogutud info ei anna põhjust arvata, et keegi mänguväljakule mängima tulnud lastele tahtlikult halba soovinuks. Samas on selliste kodukeemia vahenditega mängimine mistahes kohas ohtlik ning paraku tekitasid antud juhul hilisemalt mitmele lapsele ka kannatusi,“ märkis Toomsalu.

Ta kinnitas, et päästjad reageerisid kiirelt ning puhastasid atraktsioonid korralikult ära nii, et kellelegi ohtu seal mängimisest enam ei ole.

Politsei alustas menetlust, et selgitada, kes sellise teo taga võiks olla. „Kui mõni sealkandis viibinu nägi reede õhtupoolikul Lembitu pargi mänguväljakul või selle läheduses kahtlast tegevust või isikuid, andke sest kindlasti politseile teada,“ palus politseijuht.

Mida teha, kui mürgine aine satub nahale:

Võta saastunud riided seljast vältides täiendavat kokkupuudet kemikaaliga.
Loputa nahka jaheda jooksva veega vähemalt 15 minuti jooksul.

Tugeva valu, põletushaavade või põletiku tekkimise korral tuleb pöörduda
koheselt arsti poole.

Täpsemate tegevusjuhiste saamiseks helista Mürgistusinfoliinile 16662