Missioonipreemia laureaat, kes pälvib pool tunnustussummast ehk 32 000 eurot, selgub 6. detsembril pidulikul tseremoonial. Ülejäänud 32 000 eurot jagatakse võrdselt viie nominendi vahel.

„Missioonipreemia kandidaate laekus tänavu tavapärasest enam – häid ettepanekuid oli palju,“ rääkis Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas. „Eriti hea meel on mul selle üle, et aasta-aastalt esitatakse üha enam n-ö üllatajaid, kes ei ole avalikkuses veel nii tuntud, kuid kelle tegemiste kohta endalgi on huvi rohkem teada saada. Missioonipreemia eesmärk on leida üles sellised inimesed ja organisatsioonid, kes teevad asju missioonitundega ja ei oota selle eest otseselt kiitust, kuid konkursiga kaasnev avalikkuse tähelepanu aitab nende poolt tõstatatud ühiskonna valupunktidele paremini tähelepanu juhtida.“

„Tänavune konkurss tõestas taas kord ilmekalt, et Eestis on palju missioonitundega inimesi, kes juhivad erinevaid projekte igapäevaselt üksi või siis meeskonnaga ja väärivad selle eest tunnustamist,“ kinnitas Indrek Luukas. “Minu meelest väärivad kõik kuus nominenti ka laureaaditiitlit, mistõttu saavad sellel aastal esmakordselt preemiast osa ka need nominendid, kes võitjaks ei osutu.”

Missioonipreemiat antakse tänavu välja kuuendat korda. See tunnustus on mõeldud eelkõige isikule või organisatsioonile, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendamisega.

Missioonipreemia nominentide valikul tegi otsuse Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu koosseisus: Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev Loo ning Märt Vooglaid. Detsembri alguses otsustab nõukogu, kes nominentidest pälvib tänavuse laureaaditiitli.

Aadu Luukase Missioonipreemiat antakse välja 2007. aastast. Esimese Missioonipreemia pälvis Tallinna Lastehaigla Toetusfond, 2008. aastal valiti Missioonipreemia laureaadiks ajaloolane, Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov. 2009. aastal pälvisid Missioonipreemia Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ning Sihtasutus Metsaülikool. Missioonipreemia 2010 laureaatideks olid Liikumispuudega Laste Toetusfond ja Eesti Võrkpalli Liit. 2011 aastal pälvisid Missioonipreemia Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ning mõtleja, ühiskonnategelane ja vaimulik Toomas Paul. Missioonipreemia väärtusega üks miljon krooni jagati kolmel viimasel aastal laureaatide vahel võrdselt. Täpne informatsioon Aadu Luukase Missioonipreemia 2012 konkursi tingimuste kohta: www.luukasfond.ee.