Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming andsid täna Tartus Kõrgema sõjakooli aulas võitjatele üle rändauhinnad, milleks on pronksist kaitseliitlase ja naiskodukaitsja kujud. Lisaks said kõik nominendid Kaitseliidu ülema, kaitseministri ning kaitseväe juhataja hinnalised kingitused.

Aasta naiskodukaitsja Anu Saue töötab Keskkonnaameti Hiiu-Saare-Lääne regiooni veespetsialistina, lisaks on ta noortejuht ja Noorte kotkaste  malevapealiku abi, jaoskonna juhatuse liige ning spordigrupi juht.

Aasta kaitseliitlane Meelis Tinno töötab Illuka vallavalitsuses, lisaks on ta üks Kaitseliidu allüksuse taasasutajatest, Kuremäe kompanii pealik, ta  on kuulunud maleva ja malevkonna juhatustesse ning olnud pikka aega  rühmapealiku abi.

Kaitseminister Urmas Reinsalu rõhutas tervitussõnavõtus, et Kaitseliidu liikmed teavad oma rolli riigikaitses: „Te ei ole need, kes vaatavad äraootavalt kellegi teise poole, vaid panete käed külge siis, kui seda teilt kõige rohkem oodatakse ja seda kõige rohkem vaja on."

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valiti neljandat korda, eesmärgiks on tunnustada parimaid vabatahtlikke. Iga malev ja ringkond esitas oma kandidaadi, kelle seast parima kaitseliitlase valis spetsiaalne komisjon, parima naiskodukaitsja vastavalt Naiskodukaitse komisjon.

17. veebruaril möödub 23 aastat päevast, mil Nõukogude okupatsiooni kiuste taasloodi Järvakandis rahva omaalgatuse korras Kaitseliit.