Nominentideks on Eesti looduse populariseerija Fred Jüssi, MTÜ Eesti Meestelaulu Selts, EELK piiskop Einar Soone, heategevusfond SA Dharma, puuetega inimeste õiguste eest võitleja Tiina Kangro ning viis ema, kelle missioon on olnud aastatepikkune SOS Lasteküla lastekodulaste toetamine: Merle Poom, Mare Kangur, Sirje Kurik, Leili Uutsalu ning Tiia Kikkas.

"Missioonipreemiale esitati tänavu rohkem kandidaate kui kunagi varem – tervelt 65. Ka tegevusvaldkonnad olid tavapärasest mitmekesisemad, mille üle on ainult hea meel," rääkis Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas. "Missioonipreemia eesmärgiks on tunnustada eelkõige missioonitundega tegutsejaid, kes on oma elu ja tegevusega teistele eeskujuks, aga ka neid, kes on Eestit oma vaimsete väärtusega rikastanud. Usun, et kõik tänavused nominendid on selle tunnustuse väärilised," sõnas ta.

Missioonipreemia nominentide valikul tegi otsuse Aadu Luukase sihtasutuse nõukogu koosseisus: Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev Loo ning Märt Vooglaid. Detsembri alguses otsustab nõukogu, kes nominentidest pälvib tänavuse laureaaditiitli.

Missioonipreemiat antakse tänavu välja seitsmendat korda. Missioonipreemia on mõeldud eelkõige isikule või organisatsioonile, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendamisega.

Varem on preemia saanud ajaloolane David Vseviov, Vanalinna Hariduskolleegiumi juht Kersti Nigesen, SA Metsaülikool, Eesti Võrkpalli liit, professor Marju Lauristin, vaimulik Toomas Paul ja paljud teised. Preemia laureaat selgub 4. detsembril kell 16.00 Mustpeade Maja Olavi saalis toimuval pidulikul tseremoonial.