Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon eesotsas komisjoni esimehe Sven Mikseriga on eilsest kuni neljapäevani töövisiidil Iisraelis ja Palestiina Omavalitsuses. Delegatsiooni kuuluvad veel Silver Meikar, Marko Mihkelson ja Vladimir Velman.

Riigikogu liikmetel on kavas kohtumised Iisraeli välisministeeriumis ja parlamendis. Homme on kavas kohtumised Naumanni Fondi ja organisatsiooni HaMoked esindajatega ning külastada Tel-Avivi. Kolmapäeval külastatakse Palestiina Omavalitsust, vahendas riigikogu pressitalitus.

Töö viib Pariisi, Brüsselisse ja New Yorki

Tänasest reedeni on Lääne-Euroopa Liidu (WEU) Assamblee Eesti delegatsiooni juht Tarmo Kõuts ja liikmed Kalev Kallo ning Imre Sooäär Prantsusmaal Pariisis WEU Assamblee 59. plenaaristungil.

Arutusel tulevad Euroopa Liidu sõjaliste operatsioonide planeerimisega seonduv, üle-atlandilised julgeoleku- ja kaitsealased suhted, massihävitusrelvade kiire levik, Euroopa Liit ja julgeolek Aafrikas, Lissaboni lepingu ellu viimisega seonduv.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Heljo Pikhof osaleb homme ja ülehomme Belgias Brüsselis Euroopa Parlamendi toimuval parlamentidevahelisel komitee tsiviilõiguse alasel kohtumisel teemaga „Kuidas hõlbustada Euroopa Liidu perede ja kodanike elu”.

Parlamentidevahelise Liidu (IPU) Eesti delegatsiooni juht Ivi Eenmaa ja liikmed Erki Nool ning Marika Tuus osalevad Ameerika Ühendriikides New Yorgis IPU ja ÜRO ühisistungil. Kohtumisel keskendutakse majanduse taastumise ja majanduse ülemaailmse valitsemisega seotud teemadele.

Viis saadikut sõidab Taani

Jõulukuu kahel esimesel päeval on riigikogu riigikaitsekomisjoni delegatsioon eesotsas komisjoni esimehe Mati Raidmaga töövisiidil Taanis Kopenhaagenis, kus kohtutakse Taani parlamendi kaitsekomisjoni, kaitseministeeriumi ja kaitseväe peastaabi esindajatega.

Külastatakse ka sõjaväeüksusi, Sõjaliste Uuringute Keskust ning Taani Rahvusvaheliste Uuringute Instituuti. Delegatsiooni kuuluvad veel riigikaitsekomisjoni liikmed Jaan Kundla, Jaak Salumets, Trivimi Velliste ja asendusliige Kadri Simson.

Kuni 10. detsembrini viibib Mehhikos Cancunis erakonna Eestimaa Rohelised liige Valdur Lahtvee, kes veel koos seitsme ametnikuga osaleb ÜRO kliimamuutuste raamkonventsiooni osaliste konverentsi 16. istungil ja Kyoto protokolli osaliste kuuendal kohtumisel.