Talveperioodil pööravad tänavapuhastusfirmad erilist tähelepanu libeduse ennetamisele ja teetõusude puhastamisele. „Ohtlikematele tõusudele ja ristmikele on paigaldatud peenkruusa kastid, mis on mõeldud libeduse tõrjeks ekstreemsete ilmastikuolude puhul,” ütles kommunaalametit kureeriv abilinnapea Deniss Boroditš Tallinna pressiteenistuse teatel.

18.oktoobril toimus kommunaalametis nõupidamine linnapuhastusfirmade AS Teho, Tänavapuhastuse AS ja OÜ Jaaksoni Linnahooldus esindajatega, kus lepiti kokku üleminek talvisele puhastusperioodile. „See tähendab, et töövõtja peab olema ööpäev läbi valmis libeduse ja lume tõrjeks ning tagama Majandus- ja Kommunikatsiooniministri määrusele vastava tänavate seisunditaseme,” ütles Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann.

Kõnniteede koristamise eest vastutab teega külgneva territooriumi kasutaja — ehitise või kinnistu omanik, ehitus- ja remonttöid tegev juriidiline või füüsiline isik. Heakorra peab tagama ka tühja või mitte kasutuses oleva ehitise omanik.

Linna heakorra eeskiri nõuab, et kõnniteedel peab libedusetõrjet tegema kella seitsmeks hommikul ja lisaks ööpäevaringselt vastavalt vajadusele.