"Proportsionaalne tulumaks ongi tegelikult astmeline tulumaks, mille astmed on tavakodanikule hoomamatud - kui mõned juhmakad seda ei näe, siis on põhjuseks see, et IQ on alla kehatemperatuuri või nägemine on tönts," ütles Rammul IRLi pressiesindaja teatel.

Rammul tunneb enda sõnul mitmeid sellisest majanduskeskkonnast pärinevaid kolleege, kes peavad umbes kolm kuud aastast puhkama, et neid kõrgemate maksudega ei röövitaks. "Astmeline tulumaks võib viia selleni, et osad inimesed asuvadki üle puhkama, teised loovad enda äriühingud, mille kaudu tulusid optimeerida ja kolmandad hääletavad jalgadega kolides sõbralikku riiki".

Astmeline tulumaks võiks isegi luua uusi töökohti - tõenäoliselt sugeneb terve rida ettevõtteid, mis pakuvad riiulifirmasid jms vabanemaks maksuhüppest.

Initsiatiiv ei tohi Rammuli sõnul olla karistatav ja proportsionaalse tulumaksu korral võidavad nii maksustatavad kui ka abivajajad. "Kui astmelisest tulumaksust edasi minna, siis järgmisteks sammudeks on juba natsionaliseerimine ja küüditamine, kuid see on meil juba olnud," nentis Rammul lõpetuseks.