Ministrikohalt tulevad riigikokku Jaak Aaviksoo, Juhan Parts, Urmas Reinsalu, Helir-Valdor Seeder, Siim-Valmar Kiisler, Ken-Marti Vaher ja Andrus Ansip.

IRL-i ministrite asendusliikmed olid Ülo Tulik, Juku-Kalle Raid, Andres Jalak, Kaja Kreisman, Siim Kabrits ja Mart Nutt. Peaminister Andrus Ansipi asendusliige oli Andre Sepp.

Kõik lahkuvad liikmed saavad ka kompensatsiooni, mis sõltub iga liikme staažist. Riigikogu kantselei teatel selguvad täpsed summad lähiajal.

Riigikogu andis eile Taavi Rõivasele volitused valitsuse moodustamiseks. Reformierakonna senise koalitsioonipartneri IRLi vahetab välja SDE.

Sellega seoses toimub riigikogu koosseisus veel muudatusi, sest ministrikohtadele lahkuvad riigikogu liikmed Urve Palo, Sven Mikser, Andres Anvelt, Helmen Kütt ja Jevgeni Ossinovski.

Kuna Reformierakond toob senise Tartu linnapea Urmas Kruuse tervishoiu- ja tööministriks ja esitas tema asemel Tartu linnapea kandidaadiks riigikogu liikme Urmas Klaasi, on ka Klaasile vaja asendusliiget. Klaasi asendusliige on Margus Lepik.