Istungile kogunes draamateatri nõukogu uues koosseisus, kuna viieliikmelise nõukogu kolme liikme volitused olid just otsa saanud ja kultuuriminister Raivo Palmaru oli määranud nende asemele uued liikmed. Margus Allikmaa tagasikutsumine jättis nõukogu esimeheta, vahendab Eesti Päevaleht.

Päevalehe andmeil sai Margus Allikmaa teada, et ei jätka nõukogus, vahetult enne teisipäevast istungit.

Tegelikult tuli uusi nõukoguliikmeid juurde kaks, sest endisest koosseisust jätkab Reformierakonna poliitik Maret Maripuu. Vahetusid Allikmaa ja Tarmo Porgand rahandusministeeriumist. Nende asemele määras Palmaru kultuuriministeeriumi asekantsleri Piret Lindpere, kes kureerib kauneid kunste, ja Evelin Karindi-Kase rahandusministeeriumist.

Palmaru sõnul oli nõukogu ja uue juhatuse liikme vahetuse kokkulangemine juhus. “Uute liikmete määramisel juhindusin mõttest saada nõukogusse teatriga seotud inimesi,” rääkis ta . Eesti Raadio koduleheküljel rippuva peadirektor Margus Allikmaa eluloos on kirjas “Aastatel 1981–1998 töötas Margus Allikmaa Eesti Draamateatris eri ametikohtadel lavatöölisest direktorini.” Nimetuks jääda soovinud Piret Lindperet tundvad inimesed ütlesid, et see intelligentne inimene alles tutvub teatriprotsessidega.

Nõukogu liige Liina Urboja tunnistas, et teisipäevasel istungil nad uut esimeest ei valinud. Üks selle põhjustest oli väliskomandeeringus viibinud Maripuu puudumine. Nõukogu otsusega juhatas koosolekut Piret Lindpere.

Esimeheta peetud koosolekus ei näinud ameti poolest kultuuriministeeriumi eelnõude ja juriidilise nõustamise osakonna juht Urboja probleemi. “Me ei langetanud uue juhatuse liikme valimise otsust, tegu oli kandidaatidega tutvumisega, eelvooruga.”

Teatrijuhi kandidaatideks on kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment, Eesti teatriliidu esimees näitleja Rein Oja ja Eesti Päevalehe reklaamidirektor Mihkel Reinsalu. SA Eesti Draamateater nõukogu koguneb uuesti järgmisel teisipäeval, mil valitakse esimees ja jätkatakse tööd juhatuse liikme otsingul. Praegu nõukogus langetatud otsuse kohaselt võidakse paluda Kris Taska asemele uus juhatuse liige ja võidakse ka senine konkurss ebaõnnestunuks tunnistada.