Linnaelanik Alena ütles vene Delfile, et temal tekkis segadus sellest, et on korter ostetud abikaasaga kahasse, kuid ametnik ütles talle, et piisab sellest, kui üks pool teeb avalduse. "Mulle öeldi, et avaldus käib konkreetse pinna ja vara kohta ning kui üks omanikest on maamaksuvabastust taotlenud, siis sellest piisab," ütles Alina, kes jaanuaris asja nii ka jättis.

29. märtsil sai aga Alena abikaasa teate, et hiljemalt 2. aprilliks on vaja ära tasuda maamaks 2012. aasta eest. Alena helistas seepeale maksu- ja tolliametisse, kust soovitati ühendust võtta linnavalitsusega. Lisati ka seda, et Alena ei ole esimene, kellel selline probleem.

"Minu 30. märtsil tehtud kõne peale öeldi linnavalitsusest, et pean kirjutama avalduse ja selle isiklikult ära viima. Avaldus vaadatakse läbi ja tehakse otsus. Kui küsisin, et miks ei saa ma avaldust teha elektrooniliselt, vastati mulle, et nemad pole seda seadust välja mõelnud," rääkis Alena.

Lasnamäe linnaosa valitsuse rahvastikuregistri osakonna juhataja Sirje Meidra sõnul teadsid nende ametnikud, et kaasomaniku avaldust ei ole vaja. "Hiljem selgus tõesti, et seda on vaja teha," ütles juhataja. Kas Alina abikaasa saab maamaksust siiski vabastuse, ei osanud Sirje Meidra öelda. "Mina ebaõiget infot linnaosa valitsusele ei edastanud. Teen kõik endast oleneva, et aidata olukorda aidata lahendada."