"Juhul, kui Eesti-Vene piirilepingusse viiakse sisse konsultatsioonide tulemusena kokkulepitud muudatused, saavad Tartu rahulepingu põhimõtted olema senisest oluliselt ebakindlamal alusel," leidis Seeder.

Samuti ei lahenda Seederi sõnul piirilepingu muudatused Eesti jaoks piiriga seotud praktilisi probleeme. "Selline sõnastus on eelkõige Venemaa huvides. Jätame kasutamata ajaloolise võimaluse, kus esmakordselt peale 1920. aastat on Venemaa huvitatud piirilepingu sõlmimisest Eestiga," teatas Seeder.

"Meie oma huvisid aga piirilepingu muudatustega kahjuks ei realiseeri. Minu arvates ei ole piirilepingu muudatused sellisel kujul põhjendatud," lisas Seeder.

Piirilepingu osas jääb Seeder seega endiselt oma seisukoha
juurde, mille ta avaldas 11. aprilli Eesti Ekspressis. "Pärast piirilepingu konsultatsioonide lõpptulemuse selgumist ei näe ma põhjust oma seisukohtade muutmiseks," teatas Seeder.

Piirilepingu peab heaks kiitma ka valitsus. Kuidas Seeder valitsuses hääletada kavatseb, ta öelda ei soovinud. "Pean korrektsemaks, kui valitsuse liikmed saavad teada minu otsusest valitsuse istungil, mitte ajalehe vahendusel," kommenteeris Seeder.

Eesti ja Venemaa vahel sõlmitud piirilepingu tekstile lisati läbirääkimiste käigus kaks lauset.

1. Käesoleva lepinguga reguleeritakse eranditult riigipiiri puudutavaid küsimusi

2. Kinnitades vastastikku territoriaalsete nõudmiste puudumist