Helir-Valdor Seederi hinnangul tuleks eelnõusse teha vähemalt 17 põhimõttelist parandust ja täpsustust, teatas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Delfile.

Näiteks peab Seederi hinnangul kindlalt säilima töölepingu kirjalik vorminõue ja samuti ei pea ta õigeks töölepingu sõlmimist alla 12-aastasega, sest selles vanuses alaealist ei ole õige tööle lubada.

Samuti ei võimalda puhkuste ajakava teatavakstegemise kavandatav kord töötajal oma puhkust planeerida, kuna töötaja ei tea, millal tööandja soovib talle puhkust anda.

Põllumajandusministeerium ei soovi töölepingu seadust heaks kiita veel ka sellepärast, et eelnõus oleva etteteatamistähtaja jooksul ei pruugi enamus töötajaid leida endale uut töökohta ning ainult ühe kuu keskmise palga ulatuses makstav koondamishüvitis võib viia töötaja vaesusesse.

Lisaks peavad põhiseaduse järgi õigusaktid olema sõnastatud piisavalt mõistetavalt ja selgelt, et keskmiste võimetega isik normi sisust aru saaks ning mõistaks võimalikku saabuvat õiguslikku tagajärge, kuid eelnõu on sõnastatud keskmiste võimetega isiku jaoks keeruliselt.