"Loomulikult tahaksime me põllumajandust veelgi rohkem toetada, kuid see raha saab tulla ainult teiste eelarveridade alt, mille tõttu kannataksid näiteks kiirabi, päästeametnike või politsenime töö ja seeläbi kõik Eesti elanikud," selgitas Seeder Delfile.

Põllumajandusminister mõistab põllumeeste muret raske majandusolukorra tõttu, kuid selles ei ole süüdi valitsus, vaid üldine maailmamajanduse olukord. "Riik teeb täna põllumeeste toetamiseks maksimumi, mis meil riigi rahaliste võimlauste juures on," selgitas ta.

"Tuleva aasta riigieelarves tõusevad kõik põllumajandustoetused ja kokku makstakse välja üle kahe miljardi krooni otseselt põllumajandusse. Nii suured ei ole toetused veel kunagi olnud. Euroopa Liidu ühtne pindalatoetus kasvab tänavusega võrreldes 10 protsenti 1,12 miljardi kroonini, selle Eestipoolne lisamakse ehk top-up kasvab 17 protsenti 520 miljoni kroonini ning lisaks muud toetused, mille kasv on kaugelt üle 10 protsendi," lubas Seeder.

"Põllumehed peaksid teineteisele vastandumise asemel tegema koostööd, sest täna niimoodi protestides tegeletakse pigem enda maine õõnestamise kui endale kasu toomisega. Kolmapäevane protestiaktsioon on eelkõige Keskerakonna püüd näidata ennast põllumajanduse kaitsjana ja on kahju, et osad põllumehed on lühildase kasu nimel sellele liimile läinud," kutsus minister maaharijaid koostööle.