Seeder ütles, et valimistel on Isamaa saanud ikka parema tulemuse kui reitingud lubavad, viimati oli tulemus lausa kaks korda parem. Ta lisas, et kuna paljudel inimestel pole valimiseelistus paigas, küll aga on neist paljud Isamaa võimalikud toetajad, kes võivad asuda Isamaad toetama.

Üheks langenud reitingu põhjuseks on Seederi sõnul see, et viimasel ajal on teised erakonnad järjest välja tulnud sotsiaalsete valimislubadustega: lubatud on pensionitõusu, tasuta lasteaiakohtasid, tasuta ühistransporti, tasuta hoodekodukohta, maksulangetusi jne.

Kuna Isamaa pole veel oma lubadustega välja tulnud, siis see avaldab mõju. Isamaa kavatseb oma valimislubadusi peatselt tutvustama hakata. Valimispäevaks on kõigil erakondadel terviklikud valimisprogrammid väljas ja see muudab olukorda. Seeder kinnitas, et tasuta asju Isamaa lubama ei hakka.

Samuti pole Isamaa teiste erakondade kombel saatnud välja rindeteateid sellest, milline tuntud inimene nende ridadesse kandideerima on tulnud. Seeder ütles, et Isamaal on värsket verd toovaid uusi inimesi, kelle nimed tehakse ühel hetkel teatavaks.

Väikeste erakondade sektoris on viimasel ajal probleeme ka teistel, kõige märgatavamalt Vabaerakonnal, mille reiting on ka alla valimiskünnise ja mida lõhestab pidev sisesõda. Seetõttu on räägitud võimalikust ühinemisest Vabaerakonna ja Isamaa vahel.

Ametlik ühinemine on Seederi sõnul siiski enne valimisi võimatu, sest aega on liiga vähe. Küll aga ei välistanud ta võimalust, et rahvuslik-konservatiivset maailmavaadet kandvad inimesed võivad kandideerida Isamaa nimekirjas. Ta uskus, et neid ühinejaid on. Isamaa ise läheb kindlasti valimistele oma nimekirjaga, kinnitas Seeder. Ühinemised on võimalikud peale valimisi.

Seeder ütles, et Isamaal läheb veel umbes kaks kuud, et erakonna sees kõik teemad läbi vaielda. Kavas on edasi liikuda oma plaani kohaselt ja tulla järk-järgult oma sõnumitega välja.